Närmsta lediga tid

Diagnostiskt ultraljud

Optimal Rehab  utför diagnostiskt ultraljud (MSKUL) för att upptäcka och säkerställa vilken struktur som är anledningen till smärta eller nedsatt funktion. Med hjälp av ultraljud kan man ofta se själva omfattningen av skadan och sen följa upp detta efterhand medan behandlingen fortgår. Ultraljudsdiagnostik är ett mycket bra komplement till olika behandlingar och det kan även i de flesta fall visa hur länge det dröjer innan man kan återgå till sin idrott eller arbete.

DIAGNOSTISKT ULTRALJUD SOM KOMPLEMENT TILL NAPRAPATI

Vi använder diagnostiskt ultraljud för att komplettera våra naprapatbehandlingar i Stockholm och Västerås. Via ultraljudsdiagnostik får man en tydlig bild över omfattningen och vilka strukturer som är skadade. Det kan vara viktigt för att kunna bestämma bästa möjliga behandling och på det sättet dessutom korta ned behandlingstiden till minimum. Ultraljud kan vara bra för olika skador på strukturer som muskler, leder, senor, brosk och ytliga nerver .

 

Ultraljudsdiagnostik – Muskuloskelettalt Ultraljud

Muskuloskeletal ultraljudsscanning (MSKUL) är en metod där muskler, senor, nerver, ligament, leder och andra mjukdelar avbildas visuellt på en bildskärm. Både terapeut och patient kan följa undersökningen samtidigt på bildskärmen. Vid en ultraljudsundersökning så sänds ljudvågor in i kroppens vävnader och ekot av dessa ljudvågorna registreras. Eftersom vävnader har olika densitet varierar ekot olika mycket varför man kan omvandla detta till en rörlig bild på en bildskärm. Undersökningen är helt smärtfri och ofarlig och ultraljud kan även användas när kroppen är i rörelse.
 

VANLIGA BESVÄR DÄR MAN ANVÄNDER ULTRALJUD

Ultraljudsdiagnostik eller Muskuloskelettalt Ultraljud, MSKUL, som det egentligen heter passar sig bra vid flera tillfällen. Vi kan använda ultraljud vid smärta och besvär i fötter, axlar, knän, hälar, ljumskar, höfter, och vader. Det kan exempelvis vara diagnoser som, inflamation, hälsporre, hopparknä, tennisarmbåge stukningar, muskelbristningar och mycket annat.

 
 • Hälsenebristningar
 • Muskelbristningar
 • Ledbandsskador
 • Gubbvader
 • Stukningar
 • Hälsporre
 • Artros
 • Tennisarmbåge
 • Trokanterit
 • Inflammationer
 • Nervinklämningar

ULTRALJUDSDIAGNOSTIK I STOCKHOLM OCH VÄSTERÅS

Med hjälp av ultraljudsdiagnostik eller ultraljudsskanning kan vi se mjukdelar inne i kroppen och identifiera olika typer av besvär och skador. Optimal Rehab utför diagnostiskt ultraljud på våra kliniker i Stockholm och Västerås. Vi har mångåriga erfarenheter och stora  kunskaper inom både naprapati och ultraljudsundersökningar vilket innebär att vi kan behandla många olika problem, både akuta och kroniska besvär. Med hjälp av naprapati och diagnostiskt ultraljud kan vi effektivt behandla besvär i axel, rygg, nacke, fot, leder, muskler och mycket annat. Kontakta oss för mer information eller boka direkt online.

 

 

Diagnostiskt ultraljud i Stockholm

Optimal Rehab
Lundagatan 57
Södermalm, Stockholm
 

 

Diagnostiskt ultraljud i Västerås

Optimal Rehab
Kopparbergsvägen 14
Västerås
Ultraljudsdiagnostik