Närmsta lediga tid

Skoinlägg Stockholm

fotbäddar skoinlägg stockholm

Specialanpassade ortopediska skoinlägg

På Optimal Rehab Södermalm i Stockholm kan du formgjuta specialanpassade skoinlägg formade efter dina fötter, så kallade ortopediska sulor. Vi gjuter inte sulorna efter hur dina fötter ser ut, vi gjuter efter hur dem ska se ut. Tekniken går ut på att forma inläggen i belastat läge med en korrekt neutral fotisättning. Fördelen med ett par formade ortopediska skoinlägg som är gjutna i belastning är att det motverkar överpronation. Tillstånd som hälsporre, hälseneproblem, hallux valgus och benhinneinflammation är ofta relaterat till just överpronation. 

Dina fötter rörelseundersöks av legitimerad naprapat samt analyseras på en tryckkänslig matta i både statiskt läge och även när fötterna är i rörelse. Vi tittar även på fötterna i en spegellåda för att se vart belastningen på foten läggs. Efter undersökningen kommer du att trampa ned i en formkudde med sulan under foten i rätt supination- och pronationsläge. Skoinlägget formas i ca 40 s och blir hård. En väldigt hård sula kommer att upplevas som väldigt mjuk i skon då hälkoppen på sulan kommer pressa ihop den naturliga lilla fettkudde du har under hälbenet som gör att du får all belastning på den vid hälisättningen precis som det ska vara.

Du får med dig inläggen samma dag

Efter formgjutningen kommer naprapaten gå iväg och slipa till skoinläggen eller fotbäddarna för att de ska passa dina skor. Allt som allt tar detta ca 45 min och du får med dig inläggen hem samma dag. Priset för detta ligger på 1695 kr. Väljer du att göra ett andra par ortopediska sulor inom 6 månader kostar det andra paret 1195 kr.

Alla typer av skoinlägg har en livslängd och dessa fotbäddar håller i ca 2-4 år beroende på hur mycket du använt dem, löptränat etc. Vården av sulorna genomförs med ljummet vatten och tvål ett par gånger i halvåret.

Välkommen till Optimal Rehab på Södermalm i Stockholm för ortopediska inlägg.
Kliniken ligger belägen mellan Hornsull och Zinkensdamm vid hörnet på Lundagatan 57 .


OBS! Medtag gärna ett par vanliga platta innersulor vid skoinläggsgjutningen (dessa brukar medfölja t.ex. joggingskor). Dessa behövs för att få till en passande längd på de nya sulorna.

Medicinska skoinlägg och fotbäddar formade efter dina fötter