Närmsta lediga tid

Skoinlägg Stockholm

fotbäddar skoinlägg stockholm

På Optimal Rehab Södermalm i Stockholm kan du formgjuta specialanpassade skoinlägg formade efter dina fötter, så kallade ortopediska sulor. Vi gjuter sulorna i belastning och ställer in din fot i ett optimalt neutralt läge. Fördelen med ett par formade skoinlägg som är gjutna i belastning är att de motverkar överpronation. Tillstånd som hälsporre, hälseneproblem, hallux valgus och benhinneinflammation är ofta relaterat till just överpronation.

Skoinlägg
Dina fötter rörelseundersöks av legitimerad naprapat samt analyseras på en spegellåda för att se vart belastningen på foten läggs. Efter undersökningen kommer du att trampa ned i en formkudde med sulan under foten i rätt supination- och pronationsläge. Skoinlägget formas i ca 40 s och blir hård. En väldigt hård sula kommer att upplevas som väldigt mjuk i skon då hälkoppen på sulan kommer pressa ihop den naturliga lilla fettkudde du har under hälbenet som gör att du får all belastning på den vid hälisättningen precis som det ska vara.

 

Efter formgjutningen kommer naprapaten gå iväg och slipa till skoinläggen eller fotbäddarna för att de ska passa dina skor. Allt som allt tar detta ca 30 min och du får med dig inläggen hem samma dag. Priset för detta ligger på 1495 kr. Väljer du att göra ett andra par inom 6 månader kostar det andra paret 995 kr.

 

Alla typer av skoinlägg har en livslängd och dessa fotbäddar håller i ca 2-4 år beroende på hur mycket du använt dem, löptränat etc. Vården av sulorna genomförs med ljummet vatten och tvål ett par gånger i halvåret.

 

Kliniken ligger belägen mellan Hornsull och Zinkensdamm vid hörnet på Lundagatan 57. Medtag ett par innersulor vid skoinläggsgjutningen.

Medicinska skoinlägg och fotbäddar formade efter dina fötter