Närmsta lediga tid

Kinesiotejp

Kinesiotejp är färgglada, tunna och elastiska tejpbitar vars syfte är att:

– Öka cirkulationen i blodkärl och lymfsystemet
– Understödja musklernas funktion
– Begränsa en leds rörelsemönster vid skada
– Smärtlindra vid skadaHur fungerar kinesiotejp?
Elasticiteten och klistret i tejpen lyfter upp huden en aning och ger därmed ett ökat flöde. Genom ett ökat flöde i området mellan hud och muskler ges mer utrymme för blod och lymfsystem att cirkulera och sköta transport och bortransport av näringsämnen, vätska och slaggprodukter till muskler och senor.

 

Tejpen ger också proprioception till det centrala nervsystemet om position vilket betyder kort och gott att hjärnan får en ökad kroppsuppfattning och kan spänna rätt muskler för att uppnå balans i rörelsemönstret.

 

Vem kan behandlas med kinesiotejp?
Alla kan behandlas med tejpen, du behöver inte vara någon idrottare för att få effekt. I alla våra behandlingar där vi anser det vara fördelaktigt med kinesiotejpsbehandling kommer vi applicera tejpen efter samtycke. Kvaliteten på klistret i tejpen kan variera efter märke, vi använder oss utav den absolut bästa tejpen i vårt tycke som sitter kvar på huden i ca 4-6 dagar. Vill du fortsätta med att använda tejp som rehabilitering kan du även köpa kinesiotejp av oss för 150 kr rullen (5 m).

 

Du kan boka en tid för naprapatbehandling på Södermalmskliniken HÄR